Choose another country or region to shop online and see content specific to your location.
 • Österreich
 • België / Belgique
 • Danemark
 • France
 • Deutschland
 • Nizozemska
 • Poland
 • Slowenia
 • South Africa
 • Spain
 • Schweiz / Suisse
 • United Arab Emirates
 • United Kingdom
 • USA
 • Rest of the world
Continue

PERIOPLUS

Nova generacija ustnih vod s klorheksidinom in Citrox®-om, naravnim izvlečkom
bioflavonoidov iz grenke pomaranče.

VEČ O CITROX®-U

1. Zagotavlja izredno učinkovito zaščito pred različnimi bakterijami

2. Hitro odstrani biofilm in upočasni njegovo ponovno rast

3. Zaradi prijetnega okusa in minimalnih stranskih učinkov zagotavlja dobro sodelovanje pacienta v zdravljenju

KLORHEKSIDIN S CITROX®-OM

Pacienti lahko izkoristijo vse prednosti naravnih sestavin ustne vode Perio plus za odstranjevanje bakterijskih oblog ter zaščito zob in dlesni pred ustnimi boleznimi, kot so karies, gingivitis in parodontitis.

FOKUS NA PERIO PLUS

Blog

NOVA GENERACIJA USTNIH VOD

Preberite, kakšne izkušnje z učinkovitostjo ustnih vod Perio plus imajo zobozdravstveni strokovnjaki z vsega sveta

ODKRIJTE ZDAJ

Vzorec

OKUSITE MOČ NARAVE

Naročite vzorec ustne vode Perio plus in odkrijte prednosti klorheksidina v kombinaciji s Citrox®-om.

ŽELITE VZORČEK?

"REZULTATI ŠTUDIJE SO POKAZALI, DA JE KOMBINACIJA KLORHEKSIDINA IN CITROX®-A UČINKOVITEJŠA OD SAMOSTOJNO UPORABLJENEGA KLORHEKSIDINA."

Malic S. et al. 2013*

Pogosta vprašanja

Kaj je dodana vrednost izdelkov Perio plus?

Delovanje klorheksidina, ene od ključnih sestavin izdelkov linije Perio plus, se je v kombinaciji s Citrox®-om in aminokislinami polilizini še izboljšalo. Kombinacija teh učinkovin zagotavlja protibakterijsko delovanje na celo vrsto oralnih patogenov, pri čemer se tveganje za neželene stranske učinke zmanjša. Ker so ustne vode Perio plus prijetnega okusa, je raven sodelovanja pacientov v zdravljenju višja..

Kaj je Citrox®?

Citrox® je naravni izvleček iz grenke pomaranče in vsebuje bioflavonoide, ki jih najdemo v rastlinah. Deluje protimikrobno, antioksidativno in protivnetno. Izdelan je z uporabo naravno pridobljenih, netoksičnih, hipoalergenih in nekorozivnih sestavin. Bioflavonoidi ne ščitijo telesa samo pred oksidativno škodo, ki jo povzročajo prosti radikali, ampak tudi učvrstijo stene kapilar in uravnavajo njihovo prepustnost, s čimer preprečujejo poškodbe in okužbe. S tem pripomorejo k hitrejšemu celjenju ran in krepijo imunski sistem.

Kako nam lahko Citrox® pomaga?

Strokovnjaki na Univerzi v Cardiffu menijo, da ima Citrox® kot glavna sestavina izdelkov za ustno nego, tudi ustnih vodic, veliko prednosti. Raziskave so pokazale, da učinkovito deluje proti nevarnim patogenom, kot so MRSA, C. difficile, hepatitis A, hepatitis B in Streptococcus. V kombinaciji s klorheksidinom lahko Citrox® zaščiti ustno votlino pred številnimi bakterijami, ki povzročajo ustne bolezni, npr. zobni karies in parodontitis. Kot ena od glavnih sestavin v liniji Perio plus Citrox® hitro in učinkovito razgradi bakterijski biofilm in zagotovi takojšen rezultat z dolgotrajnim učinkom. Njegova moč je opazna tudi v prisotnosti organskih snovi, saj bakterije ne uspejo razviti učinkovite odpornosti nanj, zato lahko človeško telo zaščiti pred ponovnim razvojem bakterij. Zaradi tega je Citrox® izredno močna snov, ki lahko pacientom pomaga dobro skrbeti za svojo ustno higieno ter zmanjšati tveganje za prihodnje zaplete.

Je Citrox® varen?

Citrox® je popolnoma varen za uporabo, biorazgradljiv in okolju prijazen, zato mu pacienti lahko zaupajo. Ker ne vsebuje alkohola, sintetičnih dišav ali barvil, hrani ali pijačam ne spremeni okusa, zato ne vpliva na sposobnost okušanja. Poleg tega pa je dobro vedeti še, da Citrox® ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov in naftnih spojin, zaradi česar je povsem naravna alternativa tradicionalnim sestavinam ustnih vod.

Kdaj se Perio plus predpiše v klinični praksi?

Odvisno od potreb vsakega pacienta so izdelki Perio plus namenjeni tako kratkotrajni kot dolgotrajni uporabi za odpravljanje akutnih zobozdravstvenih težav. Perio plus lahko uporabljamo pred invazivnimi zobozdravstvenimi posegi in po njih (npr. izdrtje zoba, zdravljenje zobnega vsadka ali parodontalno zdravljenje), da se izognemo tveganju okužbe. Je idealen kot dodaten pripravek pri zdravljenju kariesa, gingivitisa, parodontitisa in periimplantnih bolezni – vključno s periimplantnim mukozitisom in periimplantitisom.

Kdaj naj svojim pacientom priporočim Perio plus? Je to ustna vodica za vsakodnevno uporabo?

Izdelke Perio plus priporočamo pacientom, ki potrebujejo dodatno podporo v profilaksi v primeru vnetja in okužbe. Perio plus lahko pomaga pacientom izboljšati ali ohraniti zdrave zobe, dlesni in ustno sluznico. Za paciente, ki imajo zdravo ustno votlino, zadostuje že mehansko odstranjevanje biofilma, zato uporaba izdelkov Perio plus ni potrebna.

Zakaj naj preidem na uporabo izdelkov Perio plus?

Izdelki Perio plus ščitijo ustno votlino pred boleznimi, pri čemer njihova učinkovitost in dolgotrajno delovanje nista nikoli pod vprašajem. Zaradi prijetnega okusa in minimalnih stranskih učinkov zagotavlja dobro sodelovanje pacienta v zdravljenju.

Imajo izdelki Perio plus stranske učinke?

Glavna sestavina izdelkov Perio plus je klorheksidin, ki je znan po nekaterih neželenih stranskih učinkih, kot sta spremenjeno okušanje in obarvanje zob. Ker pa smo mu dodali tudi Citrox®, se sposobnost okušanja ne spremeni. Obarvanost zob se sicer lahko pojavi, vendar priporočamo, da pacienti v času uporabe izdelkov Perio plus opustijo kajenje ter ne uživajo kave, čaja, rdečega vina in hrane, ki povzroča močno obarvanje zob.

Kako lahko pacienti zmanjšajo tveganje obarvanja zob zaradi klorheksidina?

Pacienti naj se med zdravljenjem izogibajo tobaku in hrani, ki lahko povzroči obarvanje zob in proteze, vključno s kavo, rdečim vinom, sokovi, zelenim in črnim čajem, jagodičevjem, češnjami, žafranom in karijem. Ob sočasnem mehanskem čiščenju zob je tveganje za obarvanje zob minimalno.

Ali Perio plus vsebuje alkohol?

Ko pomislimo na ‘alkohol’, imamo običajno v mislih substanco, ki jo občasno pijemo, in ki je sicer znana kot etanol (C2H6O). Iz kemijskega stališča se ‘alkohol’ na splošno nanaša na organsko spojino, v kateri je hidroksilna skupina (-OH) vezana na ogljikov atom. Perio plus tako ne vsebuje etanola, vsebuje pa fenoksietanol (C8H10O2) – ampak le kot konzervans v zelo majhnih količinah, manj kot 0,5 %.

In naj vas ne skrbi: vsebnost fenoksietanola v izdelkih linije Perio plus je tako nizka, da kljub uporabi katerega od njih, ne boste pozitivni pri morebitnem policijskem testiranju z indikatorji alkohola in merilniki alkoholiziranosti.

Ali obstajajo pacienti, ki izdelkov Perio plus ne bi smeli uporabljati?

Ali obstajajo pacienti, ki izdelkov Perio plus ne bi smeli uporabljati? Kot pri kateremkoli pripravku, ki vsebuje klorheksidin, je treba tudi pri uporabi izdelkov Perio plus upoštevati previdnostne ukrepe. Pacienti, ki imajo znano alergijo ali intoleranco na katerokoli sestavino izdelkov v tej liniji, naj se izogibajo njihovi uporabi.

Nosečnice, doječe matere in otroci, stari manj kot 12 let, naj izdelke Curaprox Perio plus uporabljajo v skladu z navodili strokovnjaka za ustno zdravje.